KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

SZEP
18

A Terminál Parkoló, a Liszt Ferenc Repülőtér 2. Terminálja előtt található jelenlegi

felszíni parkoló területénelkezdődik az új parkolóház építése. A kivitelezési munkák  október második felében kezdődnek, a  parkolási rend már október 1-től változik; ez elsősorban a személygépkocsik és buszok rövid távú parkolására használt létesítmények elhelyezkedését és az azokban nyújtott szolgáltatásokat érinti.

A legfontosabb változások:

  • A kivitelezési munkák miatt a (rövid távú parkolásra használt) Terminál Parkoló áthelyezésre kerül a jelenlegi, a 2A termináltól csupán néhány perc sétára található Holiday Plus Parkoló területére, ami október 1-től Terminál Parkoló néven üzemel . A Holiday Plus Parkoló ezért megszűnik.
  • Hosszú távú parkolásra a tavalyi évben bővített, a 2B Terminálhoz közelebb elhelyezkedő Holiday Parkoló továbbra is kényelmesen használható lesz.
  • A buszok a taxi puffer parkoló mellett kialakított Busz Parkolóban állhatnak meg, az utasfelvételt és a kiszállítást pedig továbbra is a Prémium Parkolóban bonyolíthatják. 
  • Az autókölcsönző cégektől bérelt autók felvétele és leadása átkerül a hotel mögötti parkolóba. A Centrál Parkoló jelenlegi, utasforgalmi célú funkciója ezzel egyidejűleg megszűnik, a repülőtéri hotel parkolási funkció azonban megmarad.
  • A Budapest Airport parkoló ügyfélszolgálati irodája az átmeneti Terminál Parkolóba költözik. Az áthelyezés október 11-én veszi kezdetét, és néhány napig fog tartani. Az ezen időszakban igényelt áfás számlák postai úton lesznek kiküldve (további információ itt: https://www.bud.hu/utazas/parkolas/hasznos_informaciok/hasznos_informaciok).
  • Mozgássérült parkolás a Terminál Parkoló új helyszínén lehetséges.

A közúti előtereken (a Prémium Parkolóban) a forgalmi rend változatlan marad, azaz a munkák az előrendelt taxik, a buszok, a személygépkocsik, a BKK, illetve a hivatalos minibusz és taxi szolgáltató partnerek járműveinek közlekedését, rövid időszakokra történő megállását itt nem befolyásolják. Október 1-től a jelenlegi Terminál Parkoló lezárt területére a behajtás kizárólag munkavégzési célokkal megengedett (áruszállítás, építési forgalom); a korábban ott leparkolt gépjárművek október 15-ig hagyhatják el a parkolót.

Megosztom a FaceBook-on!

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!