KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

NOV
29

Mindenki számára elérhetővé teszik a biometrikus azonosítást a frankfurti reptéren

A repülőtér üzemeltetője, a Fraport bemutatta azt a technológiai megoldást, amely eddig csak a Lufthansa és más Star Alliance-tag légitársaságok utasainak állt a rendelkezésére. A szoftvernek köszönhetően   - amely működése az emberek egyedi arcvonásain alapszik -  elegendő beszkennelni az ellenőrző pontokon végighaladó utasok arcát, és nem kell minden egyes esetben az igazolványokat, jegyeket vagy beszállókártyákat ellenőrizni.

A frankfurti ezzel az első olyan repülőtér lesz Európában, ahol alapvetően az összes légitársaság utasainak felkínálják ezt a szolgáltatást.  A reptér célja, hogy az elkövetkező hónapokban az összes check-in automata, beszállókártya-ellenőrző pont és beszállókapu legalább 50 százalékát felszereljék az irányadó technológiával. A frankfurti repülőtér ettől függetlenül a hagyományos azonosító eljárásokat is meghagyja lehetőségként.

A Miles & More kártyával rendelkező Star Alliance-utasok tartósan tárolhatják a biometrikus adataikat, míg a többiek csak az adott járatra regisztrálhatnak be az erre a célra telepített automatáknál a személyazonosító igazolványukkal. A repülőtéren beregisztrált biometrikus adatokat a tényleges elutazási idő után három órával törlik.

 
NOV
27

 A kínai Vámügyi Főigazgatóság 2023. november 1-jétől eltörli a Kínai Népköztársaság területére vonatkozó ki- és belépési egészségügyi nyilatkozattételi kötelezettséget. Ezentúl a Kínai Népköztársaság nem követeli meg a 2020 január óta érvényben lévő határátlépéshez kapcsolódó egészségügyi nyilatkozattételt:a határátlépéshez külön QR-kód generálása 2023. november 1-től már nem szükséges!

 
SZEP
01

Kína augusztus 30-tól nem kér negatív koronavírustesztet a beutazóktól.

 
AUG
01
2023 augusztus 1-től azonnali hatállyal tovább szigoritja az USA a magyar állampolgárok számára igényelhető ESTA feltételeit.
 
Az augusztus 1 –től kérelmezett ESTA engedélyek hatálya 1 évre módosul és  egyszeri belépést engedélyez csak.  Azaz minden utazásnál újat kell igényelni.
 
Az augusztus 1 előtt kérelmezett és megadott ESTA engedélyekre ez nem vonatkozik, azok továbbra is 2 évig érvényesek és többszöri belépést tesznek lehetővé, de utazás előtt ellenőrizni kell, mert bármikor visszavonhatók.
 
 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!