KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

JÚN
26

2024. augusztus 1-jétől az Izraelbe utazó és külföldi útlevéllel rendelkező utasoknak ETA-t (ETA – Electronic Travel Authorization) kell kérniük.

Az ETA kérelem elérhető a Belügyminisztérium honlapján https://israel-entry.piba.gov.il/eligibilitynational   és az ára 25 izraeli sékel.

A kérelemre 72 órán belül érkezik meg a válasz.

 
MÁJ
08

A Repülőtér hivatalos tájékoztatója alapján a Kínai elnök látogatása miatt az alábbi intézkedésekre kell számítanunk.

Mint ahogy azt Önök is tudják, Május 8-10 között hazánkba látogat Kína elnöke. Az eseménnyel kapcsolatban az érkezés és indulás napján teljeskörű lezárások valamint korlátozások várhatóak a Budapesti repülőtér területén. A repülőtér környékén időszakos forgalomkorlátozások lépnek érvénybe, amelyek torlódáshoz vezethetnek. A Repülőtéri Rendőrség, a Pápa látogatáshoz hasonlóan korlátozza, valamint az érkezés és indulást megelőzően lezárja Cargo City-hez, a Magyar Postához, valamint az SRA területen belül a konténervároshoz vezető utakat.

  • Érkezés 05.08. 19:00- 20:30 körül
  • Távozás 05.10. 17:00 – 18:30 körül

Az érkezés és indulást megelőző 1 órában nem lesz lehetőség semmilyen személy vagy áruforgalom bonyolítására, a területre való be, illetve kihajtás nem lesz engedélyezett.

 
ÁPR
02

2024 április 1-től megszűnik a schengeni övezeten belüli határ a román és a bulgár nemzetközi repülőtereken.

Románia és Bulgária schengeni övezeten belüli szárazföldi határain – vagyis a görög–bolgár, a bolgár–román, illetve a román–magyar közúti és vasúti határátkelőkön – továbbra is ellenőrzik a schengenen belüli utasokat is.

 
MÁRC
22

A kínai Külügyminisztérium 2024. március 07. napján tartott sajtótájékoztatója szerint 2024. március 14. 00:00 órától 2024. november 30. 24:00 óráig a magyar hatóságok által kibocsájtott érvényes magánútlevéllel rendelkező utasok, akik üzleti, turisztikai, családi látogatás vagy tranzit céljából utaznának be a szárazföldi Kína területére, a belépéstől számítva 15 napig kínai vízum igénylése nélkül léphetnek be és tartózkodhatnak az országban.  

A határellenőrzés során a kínai hatóságok továbbra is kérhetik a belépés célját és időtartamát igazoló támogató dokumentumok bemutatását, így például szállásfoglalás-igazolást, repülőjegyet (visszaútra vagy tovább utazáshoz), meghívó levelet és további kapcsolódó iratokat.A 15 napot meghaladó vagy egyéb célú tartózkodás esetén a beutazáshoz továbbra is szükséges vízumot igényelni!

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!