KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

JAN
04

Németország 2021 dec 22-től a tranzitáláshoz (azaz ha az utas nem hagyja el a tranzit területet átszálláskor és ugyanazon repülőtéren 24 órán belül folytatja az utazást légiúton) a belépési szabályoknak megfelelően vagy az EMA által jóváhagyott oltásokról igazolást, vagy annak igazolását, hogy az utazó 6 hónapon belül átesettt a COVID megbetegedésen, vagy a belépéhez számitva 48 óránál nem régebbi negativ PRC vagy antigén tesztet kér bemutatni a check innél.  

 
JAN
04

PONTOSÍTÁS

Pontosított az osztrák kormány. A beutazási szabályok vonatkozásában az egydózisú Johnson and Johnson (Janssen) oltás érvényessége nem változik.
 
A karanténmentes beutazás azok számára lehetséges:
 
akik rendelkeznek két oltásról (egydózisú oltás (Janssen) esetén egy oltásról) szóló oltási igazolással ( a második oltástól kezdődően, ameddig annak beadásától 270 nap nem telt el, amennyiben az első és a második oltás között legalább 14 nap eltelt - egy dózisú oltóanyagoknál a beadás utáni 21. naptól számított 270. napig)    ÉS 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel,
vagy 
180 napnál nem régebbi gyógyultsági igazolással ÉS 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel,
vagy
rendelkeznek három oltásról szóló oltási igazolással.
 
A beutazáshoz elfogadott oltások: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson (Janssen), Moderna, Sinopharm, Sinovac, Covishield, Covaxin, Covovax, Novavax.  Sputnyik oltás  nem elfogadott
 
Az Ausztriába történő beutazáshoz elfogadott oltások köre szélesebb annál, mint amelyet a szolgáltatások igénybe vételéhez (pl: szállások, sílift, étterem  használata) is elfogadnak. A szolgáltatások csak a Pfizer, Astra Zeneca, Moderna és a Johnson and Johnson (Janssen) oltóanyaggal történt oltások megfelelő igazolásával vehetők igénybe azzal, hogy a Johnson and Johnson (Janssen) oltás esetén 2022. január 3. után egy további oltás is szükséges az elfogadáshoz. 
 
DEC
23

Az Európai Bizottság döntése szerint  2022 feb 1-től az oltásigazolások 270 napig lesznek érvényesek az Európai Únión belüli utazások esetén.  Kivétel ez alól, ha valaki 3 oltást kapott, ez esetben jelenleg nincs lejárati dátum. A Bizottság döntése értelmében a tagállamok ne írhatnak elő ennél rövidebb, vagy hosszabb határidőt. Ha az oltás időpontjától több, mint 270 nap telt el, a mobilalkalmazás azt fogja mutatni, hogy az igazolás lejárt..

 

 
DEC
20

December 20-tól az Ausztriába belépőknek az érvényes oltási igazolás, vagy gyógyultsági igazolsá mellett  72 óránál nem régebbi PCR tesztet is be kell mutatniuk. A főszabály alól kivételek, akik 3. oltással is rendelkeznek, nekik nincs PCR teszt kötelezettség. A sputnyik oltás nem elfogadott. 

Fentiek hiányában 5 napos karantén vállalásával lehet Ausztriába belépni.

Az ingázók továbbra is tesztkötelezettség mellett léphetnek be.

 

 

 

 

 

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!