KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

A Colonnade Insurance S.A. Mo-i fióktelepe repülőjegylemondási biztositása kiegészitéseként köthető, azzal

egyidejűleg. Kiegészítő biztosítás légitársaság fizetésképtelensége (csődje) esetén

 

Érdeklődés esetén további információ a helyekről a jegyirodában. 
A 429-10-50 telefonon, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailen.

1. Hogyan történhet a jelen kiegészítő biztosítás megkötése?

A jelen kiegészítő biztosítás kizárólag az Atlasz repülőjegy biztosítással (a továbbiakban Alapbiztosítás) együtt, a repülőjegy megvásárlásával egyidejűleg, a biztosítási kötvény kiállításával és - a forint fizetőeszközben kiegyenlített - biztosítási díj megfizetésével köthető meg, kizárólag a repülőjegyen feltüntetett időpontokra és járatokra érvényesen.

A jelen kiegészítő biztosítás díja a repülőjegy, illetékek és pótdíjak összegének 4 %-a, de minimum 2.000,- Ft, maximum 8.000 ft

2.Mi minősül biztosítási eseménynek a jelen kiegészítő biztosítás alapján?

Jelen kiegészítő biztosítás alapján a Biztosító vállalja, hogy:

a.) a Biztosított utazásához igénybe vett légitársaság fizetésképtelensége (csődje) esetén megtéríti a kérdéses légitársaság fizetésképtelensége miatt törölt és a Biztosított által igénybe venni kívánt repülőgép járataira szóló repülőjegy árát ( maximum 200.000.- Ft értékig ) a biztosítási esemény bekövetkeztekor még igénybe nem vett célállomás tekintetében,
b.) megtéríti a Biztosított utazásához igénybe vett légitársaság fizetésképtelensége miatt külföldön rekedt Biztosított külföldről történő hazahozatalának költségét (maximum 200.000.- Ft értékig).

3.Mikor állapítható meg a fizetésképtelenség a jelen kiegészítő biztosítás alapján?

A fizetésképtelenség akkor állapítható meg, ha az adott légitársaság a fizetésképtelensége miatt a légitársaság megszüntetése céljából végelszámolási eljárást kezdeményezett az illetékes bíróságnál, illetve az adott légitársaság felszámolása iránt az adott légitársaság valamely hitelezője felszámolás iránti kérelmet nyújtott be az illetékes bírósághoz.

4.Mikor következik be a biztosítási esemény?

Abban az esetben, ha a Biztosított hitelt érdemlően igazolja, hogy az adott légitársaság a fizetésképtelensége miatt a légitársaság megszüntetése céljából végelszámolási eljárást kezdeményezett az illetékes bíróságnál, illetve az adott légitársaság felszámolása iránt az adott légitársaság valamely hitelezője felszámolás iránti kérelmet nyújtott be az illetékes bírósághoz és a fizetésképtelenné vált légitársaság a tevékenységét beszüntette.

5.Milyen arányban nyújt térítést a Biztosító?

Amennyiben a Biztosított nem tud elutazni a célállomásra a Biztosító az igénybe nem vett repülőjegy igazolt, teljes (maximum 200.000 ft összegig) összegét megtérít a Biztosított részére. Amennyiben a fizetésképtelenné vált légitársaság helyett egy másik légitársaság a Biztosítottat elszállítja a jegyben rögzített célállomásra, de ezért a Biztosítottnak a két repülőjegy árának különbözetét meg kell fizetnie, a Biztosító a két repülőjegy árának igazolt különbözetét megtérít a Biztosított részére mind az odautazás, mind a visszautazás során felmerülő repülőjegy árak különbözetének tekintetében.

Megosztom a FaceBook-on!

 

ONLINE BIZTOSÍTÁS

Colonade-Atlasz Assistance - SEGÉLYHÍVÓ SZÁMOK
Telefon: 06/1/460-1500
Fax 1: 06/1/460-1515
Fax 2: 06/1/460-1516

 

Nemzetközi ingyenes SEGÉLYHÍVÓ szám:
+800-1254-1354

ONLINE BIZTOSÍTÁS KÖTÉSE

REPÜLŐTÉRI PARKOLÁS

Amíg Ön utazik, autója biztonságáról folyamatos őrzés, elektronikus berendezések, kamerás figyelőrendszer gondoskodik az országban egyedüliként sérülés és lopás elleni biztosítással rendelkező Airport Hotel parkolójában. A parkoló és a terminálok között ingyenes transzfert vehet igénybe.

ONLINE FOGLALÁS