KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

NOV
11

Az egyre szaporodó bangkoki tüntetések miatt a thaiföldi kormány november 30-ig újra életbe léptette a belbiztonsági törvényt a thaiföldi főváros Phra Nakhon, Pomprap Sattuprai és Dusit nevű központi kerületeiben, amelyek a történelmi belvárosnak, a Parlament és a Miniszterelnöki Hivatal épületeinek is helyet adnak.

November első hetében az Uruphong útkereszteződésnél, a Ban Sen vasútállomásnál, a Silom Roadon és a Ratchadamneon Avenue-n a esetenként 20 ezernél is többen gyűltek össze a békés tüntetéseken.

A konzuli szolgálat ezért arra hívja fel a figyelmet, hogy a Bangkok különböző negyedeire kiterjedő demonstrációk helyszínei közelében tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot, kerüljék a politikai tömegcsoportosulásokat és vegyék figyelembe, hogy a tüntetések miatt óriási közlekedési dugók alakulhatnak ki.

 
OKT
31

2013 október 30-tól teljesjogú oneworld taggá vált a QATAR Airways. A Qatar Airways utasai jogosultak  a oneworld tag légitársaság ok által nyújtott szolgáltatásokra, közös a törzsutaspontok gyűjthetőség és felhasználhatósága.

 
OKT
11

Swiss International Air Lines tájékoztatása szerint a Swiss a „Síelők Légitársaságaként" a téli síszezonban utasonként egy sífelszerelést feladott csomagként ingyenesen szállít.

 
OKT
11
A Külügyminisztérium konzuli szolgálata arra kéri a Tunéziába készülő magyarokat, hogy ne szervezzenek egyéni utazást, különösen az országnak a szervezett turizmus központjaitól távolabb eső vidékeire, mert ezzel biztonságukat, testi épségüket veszélyeztetik.

Dzserba és Dzsardzsísz közvetlen üdülőövezete továbbra is jól védett, viszont azon kívül Medenine tartomány más körzeteibe a továbbiakban az egyéni utak mellett a szervezett utazásokat sem javasolják. A Dzserba szigetén üdülőktől fokozott óvatosságot kérnek.

A konzuli szolgálat hangsúlyozta, a tunéziai tartózkodás továbbra is fokozott figyelmet igényel a magyar állampolgárok részéről. Szervezett program keretében Tozeur-régió felkereshető.

 
AUG
15

Augusztus 15 - helyi idő szerinti  -  délután négy órától 1 hónapos időtartamra szükségállapotot hirdetett az ideiglenes egyiptomi elnökség.  A szükségállapot miatt a Külügyminisztérium felülvizsgálja az utazási ajánlásokat. Fokozott óvatosságra intik a magyar állampolgárokat, kérik, hogy  kerüljék a nagyvárosokat és a tüntetések helyszíneit. Az Egyiptomba készülő, vagy ott tartózkodó magyarok folyamatosan kövessék figyelemmel a konzuli szolgálat honlapját, szükség esetén vegyék fel a kapcsolatot a kairói magyar nagykövetséggel. Az éjjel - nappal működő,  vészhelyzet esetén hívható mobiltelefonszám: 002-0122-6575198. 

 
AUG
09

A ferhegyi 2A terminál kilátóterasza kisebb átalakitást követően augusztus 8-tól nyit. Augusztus 8 -10 között reggel 8 és este 8 óra között ingyenes, ezt követően 400 Ft-s belépő díj ellenében áll a nagyközönség rendelkezésére a nap 24 órájában.

 
JÚL
26

Peking és Shanghai után 2013. augusztus 1-től Canton-ban (Guangzhou) is megnyílik a 72 órás vízummentes tartózkodás lehetősége magyar állampolgárok számára továbbutazás esetén. Az utasnak rendelkeznie kell a továbbutazásra érvényes repülőjeggyel és az utazás végcéljául szolgáló országba érvényes vizummal. A feltétleket már az odautazáskor a  légitársasági check innél ellenőrzik. Ekkor kell leadni a kitöltött belépési kérelmet is.  

 
ÁPR
11

Jamaica március 6-tól egyoldalúan  eltörölte a vízumkötelezettséget Cseh Köztársaság, Magyarország, Lengyelország, Oroszország, Szlovákia és Ukrajna turistái számára. A túristák vízum nélkül 30 napot tölthetnek el a karibi országban

 
FEBR
15

Lezárult a  világ első, kifejezetten az Airbus A380-as óriásgépek kiszolgálására létesült utaskiszolgáló épületet tesztüzeme Dubaiban.  Az Emirates által használt  ?Concourse A?  terminálrész  a repülőtér 3-as termináljához egy földalatti vasúttal csatakozik. Az épület  11 emelet magas, alapterülete 528 ezer négyzetméter és a világon először az első osztályú, valamint az üzleti utasok várótermeit külön szinten helyezték el, igy azok  közvetlenül csatlakoznak a beszállókapukhoz.  Az épület egyszerre 20 ? egyenként csaknem 500 személyes - A380-as kiszolgálására alkalmas, amelyekből egyenlőre 4 működik.   Az Emirates flottájában jelenleg 31 A380-as repülőgép üzemel, a kiszolgáló helyeket fokozatosan bővitik.   

 
FEBR
15

A hagyományos légitársaságok között elsőnek a KLM bevezeti a rövid (európai) járatain a feladott poggyászra a poggyászdijat. Az április  22 után készült foglalások esetében az már nem fogja tartalmazni az első (max 23 kg) feladott poggyász diját túrista díjtétel esetén. A poggyász dija 15 EURO lesz szakaszonként. 

 
JAN
31

A turisták személyes tárgyainak átvilágítására, a terrorista veszély elhárítására szolgáló átvilágító gép megdöbbentheti az utasokat. A lerakott óra emberi kéz hozzányúlása nélkül eltűnhet az alatt, amíg a gumiszalagon a berendezésen áthalad. Mint kiderült, a szalagrészek között becsúszhat a tárgy a gép belsejébe, és csak annak nem kis munkával járó szétszedése után található meg. Ezért felhíjuk az utazók figyelmét arra, hogy csakis dobozba helyezve rakják a szalagra tárgyaikat.

 
JAN
19

Rodin, avagy a dicsőség szárnyai című kiállítással nyílt meg a párizsi Charles-de-Gaulle repülőtér E terminálján  a repülőtér ingyenesen látogatható múzeuma. múzeuma.  A múzeum naponta az első járat felszállásától az utolsó járat felszállásáig tart nyitva.  A kiállítótérben a nagy párizsi múzeumok által kölcsönbe adott eredeti remekműveket tekinthetnek meg az érdeklődők. A repülőtér évente két, félévig
látogatható kiállítást tervez a 2E terminálon,

A nyitótárlat a párizsi Rodin Múzeummal együttműködésben készült. A kiállításon mintegy ötven remekmű látható a 19. századi szobrász munkáiból, megtekinthető többek között A gondolkodó, A csók és  az Érckorszak című alkotás.

Hasonló jellegű kiállítótér az Amszterdam-Schiphol repülőtéren található, de ott kizárólag egyetlen múzeum, a a Rijksmuseum gyűjteményéből látható válogatás.

 
JAN
18
Az Európai Bizottság egyéves kampányba kezd, melynek célja, hogy felhívják a turisták figyelmét arra, hogy vész esetén a 112-es hívószámot tárcsázzák. A szám egész Európában ingyenesen hívható vezetékes és mobiltelefonról egyaránt, és közvetlen segítség kérhető a helyi rendőrségtől, mentőktől és tűzoltóságtól.
 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!