KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

Az Európai Bizottság 2006 november 6-i hatállyal új egységes repülésbiztonsági szabályokat fogadott el a fedélzetre vihető kézipoggyászokkal kapcsolatosan. A szabályok minden európai uniós repülőtérről induló járatra vonatkoznak függetlenül úticéljuktól és az üzemeltető légitársaságtól.

1/ Új speciális szabály: Csak 100 ml-esnél kisebb kiszerelésben vihető a biztonsági ellenőrző pontokon túl, igy értelemszerően a fedélzetre semmilyen folyékony, gél, zselé, paszta, krém állagú anyag (pl . fogkrém, hajzselé, aerosolok, kölnik stb). A 100 ml-esnél kisebb folyadékot, zselét, gélt stb tartalmazó konténereket átlátszó, zárható, 1 liternél kisebb űrtartalmú műanyag zacskóba kell helyezni. A zacskó tartalmazhat több 100 ml-t nem meghaladó konténert, de a zacskót be kell tudni zárni. Utasonként csak egy műanyag zacskó vihető a fedélzetre. A biztonsági ellenőrzésre a zacskót ki kell venni a kézipoggyászból és külön kell átvilágittatni. Csak újra teljesen visszazárható zacskó vihető a fedélzetre (pl standard mélyhűtő tasak,stb) A zacskók beszerzése az utasok kötelessége, és javasolt, hog yaz utasok már otthon a kézipoggyász csomagolásakor a fedélzetre szánt 100 ml-nél nem nagyobb konténereket ebben helyezzék el. Az utazás ideje altt szükséges mennyiségű gyógyszerekkel és táplálék-kiegészítőkl (pl. bébiétel) felvihetők a fedélzetre. Ellenőrzéskor ezeket is ki kell venni a kézipoggyászból és külön kell átvilágitani.

2/ Vámmentes áruk: Az utas fedélzetre viheti azokat a bontatlan likőröket és kozmetikumokat, amelyeket a járat napján vásárolt valamely valamely repülőgép fedélzetén, vagy valamely európai uniós repülőtéren az ellenörző pont után. Az igy vásárolt termékeket a a fizetést követően bolt személyzete által lezárt és lepecsételt műanyag zacskóba kell csomagolni.A vásárlás napját és helyét igazoló blokkot a műanyag zacskóban oly módon kell elhelyezni, hogy a pecsét megbontása nélkül ellenőrizhető (olvasható) legyen. Ez az eljárás lehetővé teszi a vámmentes áruk megvásárlását abban az esetben is, ha a biztonsági ellenőrzés közvetlenül a beszálló kapu előtt történik, illetve ha a vásárlást követően másik repülőtéren az EU-n belül átszállásra kerül sor. A csomagolás és a pecsét rajta a végső célállomás eléréséig nem bontható meg.

Az amerikai pontokra utazókra továbbra is az eddigi szigorúbb speciális biztonsági szabályok vonatkoznak.

 

Megosztom a FaceBook-on!

 

ONLINE BIZTOSÍTÁS

Colonade-Atlasz Assistance - SEGÉLYHÍVÓ SZÁMOK
Telefon: 06/1/460-1500
Fax 1: 06/1/460-1515
Fax 2: 06/1/460-1516

 

Nemzetközi ingyenes SEGÉLYHÍVÓ szám:
+800-1254-1354

ONLINE BIZTOSÍTÁS KÖTÉSE

REPÜLŐTÉRI PARKOLÁS

Amíg Ön utazik, autója biztonságáról folyamatos őrzés, elektronikus berendezések, kamerás figyelőrendszer gondoskodik az országban egyedüliként sérülés és lopás elleni biztosítással rendelkező Airport Hotel parkolójában. A parkoló és a terminálok között ingyenes transzfert vehet igénybe.

ONLINE FOGLALÁS