KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

Az Európai Bizottság 2006 november 6-i hatállyal új egységes repülésbiztonsági szabályokat fogadott el a fedélzetre vihető kézipoggyászokkal kapcsolatosan. A szabályok minden európai uniós repülőtérről induló járatra vonatkoznak függetlenül úticéljuktól és az üzemeltető légitársaságtól.

1/ Új speciális szabály: Csak 100 ml-esnél kisebb kiszerelésben vihető a biztonsági ellenőrző pontokon túl, igy értelemszerően a fedélzetre semmilyen folyékony, gél, zselé, paszta, krém állagú anyag (pl . fogkrém, hajzselé, aerosolok, kölnik stb). A 100 ml-esnél kisebb folyadékot, zselét, gélt stb tartalmazó konténereket átlátszó, zárható, 1 liternél kisebb űrtartalmú műanyag zacskóba kell helyezni. A zacskó tartalmazhat több 100 ml-t nem meghaladó konténert, de a zacskót be kell tudni zárni. Utasonként csak egy műanyag zacskó vihető a fedélzetre. A biztonsági ellenőrzésre a zacskót ki kell venni a kézipoggyászból és külön kell átvilágittatni. Csak újra teljesen visszazárható zacskó vihető a fedélzetre (pl standard mélyhűtő tasak,stb) A zacskók beszerzése az utasok kötelessége, és javasolt, hog yaz utasok már otthon a kézipoggyász csomagolásakor a fedélzetre szánt 100 ml-nél nem nagyobb konténereket ebben helyezzék el. Az utazás ideje altt szükséges mennyiségű gyógyszerekkel és táplálék-kiegészítőkl (pl. bébiétel) felvihetők a fedélzetre. Ellenőrzéskor ezeket is ki kell venni a kézipoggyászból és külön kell átvilágitani.

2/ Vámmentes áruk: Az utas fedélzetre viheti azokat a bontatlan likőröket és kozmetikumokat, amelyeket a járat napján vásárolt valamely valamely repülőgép fedélzetén, vagy valamely európai uniós repülőtéren az ellenörző pont után. Az igy vásárolt termékeket a a fizetést követően bolt személyzete által lezárt és lepecsételt műanyag zacskóba kell csomagolni.A vásárlás napját és helyét igazoló blokkot a műanyag zacskóban oly módon kell elhelyezni, hogy a pecsét megbontása nélkül ellenőrizhető (olvasható) legyen. Ez az eljárás lehetővé teszi a vámmentes áruk megvásárlását abban az esetben is, ha a biztonsági ellenőrzés közvetlenül a beszálló kapu előtt történik, illetve ha a vásárlást követően másik repülőtéren az EU-n belül átszállásra kerül sor. A csomagolás és a pecsét rajta a végső célállomás eléréséig nem bontható meg.

Az amerikai pontokra utazókra továbbra is az eddigi szigorúbb speciális biztonsági szabályok vonatkoznak.

 

Megosztom a FaceBook-on!

 

ONLINE BIZTOSÍTÁS

Aegon Assistance - SEGÉLYHÍVÓ SZÁMOK
Telefon: 24 órás: 06/1/477-4700
Telefon: Biztositó ügyelet 06/1/465-3546

 

COVID kiegészités online nem lehetséges, ehhez kontaktálja irodánkat emailen vagy telefonon: booking.ticket@hunair.hu, 3630 6826698

ONLINE BIZTOSÍTÁS KÖTÉSE

REPÜLŐTÉRI PARKOLÁS

Amíg Ön utazik, autója biztonságáról folyamatos őrzés, elektronikus berendezések, kamerás figyelőrendszer gondoskodik az országban egyedüliként sérülés és lopás elleni biztosítással rendelkező Airport Hotel parkolójában. A parkoló és a terminálok között ingyenes transzfert vehet igénybe.

ONLINE FOGLALÁS