KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

Heti Ajanlat

A kormány által elfogadott 341/2020 (VII.12)  kormányrendelet szerint három kategóriába sorolják az államokat a fertőzöttség mértéke szerint: vörös, sárga és zöld kategóriába.

Az országok listáját heti rendszerességgel felülvizsgálni a kormány és az operatív törzs, a teljesség igénye nélkül jelenleg a következő besorolás érvényes: Az országok teljes kistáját itt lehet megtekinteni: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/download/1/65/a2000/Orszaglista200807.pdf

 • vörös: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Koszovó, Észak-Macedónia, Moldova, Montenegró, Ukrajna, Óceánia, Ausztrália, a sárga kategóriába be nem sorolt ázsiai, illetve az afrikai és a dél-amerikai országok
 • sárga: Spanyolország, Bulgária, Románia, Svédország, Egyesült Királyság, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA, Kanada
 • zöld: Azok az országok, amelyek nem szerepelnek a fenti felsorolásban.. 
  magyar állampolgárok külföldi államplogárok külföldi állampolgár tranzitál
zöld Korlátozás nélkül beléphet Korlátozás nélkül beléphet Egészségügyi vizsgálat. Amennyiben ez nem igazolja fertőzés gyanúját, kijelölt útvonalon haladhat át az országon, és csak meghatározott pihenőhelyeken állhat meg. 24 órán belül el kell hagynia az országot
sárga Egészségügyi vizsgálat. Függetlenül attól, hogy ez fertőzés gyanúját igazolja vagy sem, 14 nap karantén otthon vagy más kijelölt helyen - VAGY 5 napon belül, 48 óra különbséggel elvégzett, két negatív PCR-teszt felmutatása, ami igazolja, hogy nem fertőzött az illető. Ebben az esetben nem kell karanténba vonulni. Ha az érkezőnek nincs PCR-tesztje, kérheti ennek elvégzését. Az első negatív eredmény után elhagyhatja a karantént, de el kell végezni a második tesztet is. A teszt költségét augusztus 1-ig az állam állja Egészségügyi vizsgálat. Ha ez fertőzés gyanúját állapítja meg, az illető nem léphet be Magyarországra. Ha az egészségügyi vizsgálat nem igazolja a fertőzés gyanúját, 14 nap karantén kijelölt intézményben vagy ismerős, rokon lakásában. VAGY 5 napon belül 48 óra különbséggel elvégzett,  két angol vagy magyar nyelvű negatív PCR-teszt felmutatása, ami igazolja, hogy nem fertőzött az illető. Ebben az esetben nem kell karanténba vonulni. Ha az érkezőnek nincs PCR-tesztje, kérheti ennek elvégzését. Az első negatív eredmény után elhagyhatja a karantént, de el kell végezni a második tesztet is. A teszt költségét augusztus 1-ig az állam állja. Egészségügyi vizsgálat. Amennyiben ez nem igazolja fertőzés gyanúját, kijelölt útvonalon haladhat át az országon, és csak meghatározott pihenőhelyeken állhat meg. 24 órán belül el kell hagynia az országot.
piros

 

 

Egészségügyi vizsgálat. Függetlenül attól, hogy ez fertőzés gyanúját igazolja vagy sem, 14 nap karantén otthon vagy más kijelölt helyen - VAGY 5 napon belül, 48 óra különbséggel elvégzett két negatív PCR-teszt felmutatása, ami igazolja, hogy nem fertőzött az illető. Ebben az esetben nem kell karanténba vonulni. Ha az érkezőnek nincs PCR-tesztje, a karanténban kérheti ennek elvégzését. Ha mindkettő, 48 óra időkülönbséggel elvégzett teszt negatív eredményt mutat, a magyar állampolgárt felmentik a karantén alól. A teszt költségét augusztus 1-ig az állam állja.

Nem léphet be

 

Egészségügyi vizsgálat. Amennyiben ez nem igazolja fertőzés gyanúját, kijelölt útvonalon haladhat át az országon, és csak meghatározott pihenőhelyeken állhat meg, majd 24 órán belül el kell hagynia az országot.


A kormányrendelet emellett számos kivételt sorol fel a sárga és piros jelzésű országokból érkező magánszemélyeket illetően.

Az előírások alól felmentést a belépés helye szerint illetékes rendőrség adhat, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér esetében például a XVIII. kerületi rendőrkapitányság. Felmentés adható annak, aki bírósági vagy hatósági eljárás miatt jön Magyarországra, üzleti útra, munkavégzés miatt jön, orvoshoz jön (beutalóval, igazolással), nálunk tanul, házasságkötésre, keresztelőre, temetésre, családi eseményre érkezik, hozzátartozóját ápolja, kiemelt jelentőségű, nemzetközi sport-, kulturális, illetve egyházi rendezvényre jön résztvevőként (nem nézőként). Emellett egy napra átjöhetnek a határon a szomszédos országok 30 kilométeres sávjában élők és a mezőgazdasági idénymunkások is.

 

 

Az itt közölt információk tájékoztató jellegűek, elsősorban a változásokra igyekszünk felhívni a figyelmet, ezért az információk nem teljeskörűek, további ellenőrzést igényelnek. 

 

A Budapest Airport a következő ajánlások betartását kéri az utasoktól:

 • A saját és mások egészsége érdekében kísérő (elköszönők vagy várakozók) nélkül lépjen be a repülőtérre, minimalizálva ezzel az egyidejűleg a létesítményben, illetve annak környékén tartózkodók számát, és biztosítva az egymástól számított megfelelő távolság megtartását
 • Fontos, hogy minden utas ügyeljen az egymástól számított 1,5 méteres távolság betartására
 • Lehetőleg használjon maszkot, és vegye igénybe a kihelyezett kézfertőtlenítőket
 • A fizikai érintkezés minimalizálása érdekében az online utasfelvételt részesítsék előnyben
 • Amelyik járatnál elérhető, használják az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert
 • Továbbá azt tanácsoljuk, hogy megfelelő időben érkezzenek a repülőtérre

 

TRANZITÁLÁS:

 

Bangkokban,  Kína és Japán repülőterein a nem saját állampolgároknak tranzitálásra sincs lehetősége

 

Dubai és Abu Dhabi:  Felhívjuk a tranzitáló utasok figyelmét, hogy augusztus 1-től, tranzit esetén is kötelező a 4 napon belüli akkreditált tesztközpontban elvégzett negatív teszteredmény felmutatása

 

Hong Kongban a beutazás nem, de a tranzitálás június 1-től korlátozottan engedélyezett,  amennyiben az utazás egy átfogó jeggyel történik, az utast a kiinduló ponton a végcélig bechekkolják és a két légitársaság azonos légitársasági szövetségbe tartozik. Az utasnak az utazás megkezdésekor igazolnia kell, hogy  a végcél országába belépési engedéllyel rendelkezik.     

 

Ausztráliában Már lehet tranzitálni korlátozottan,:  8 órát nem meghaladóan lehet tranzitálni, belépni még nem. 8 órát meghaladó tranzitáláshoz 771 sz. tranzitvizumot kell kérni.

 

Singapúrban: Június 29-től a repülőtér elhagyása nélkül a tranzitálás Amszterdam, Koppenhága, Frankfurt és London Heathrow irányában  Singapore Airlines, a SIlkair és Soot légitársaságok által üzelemtetett járatok közöttengedélyezett. Egyéb légitársaságok közötti tranzitálás nem lehetséges. 

 

Taipeiben:  június 25-én éjféltől ismét lehet korlátozottan  tranzitálni a tajvani főváros Taoyuan (TPE) repülőterén. A tranzitálás feltétele, hogy a továbbutazásra szóló repülőjegy a China Airlines vagy a Skyteam szövetségbe tartozó másik légitársaság gépére szóljon, és a tranzitálási idő nem haladjhatja meg a 8 órát. A Kínai Népköztársaságba tartó utasok  - Hongkongot és Makaót kivéve - továbbra sem repülhetnek  Tajpejen keresztül,

 

UTAZÁS országonként

 

Ausztria: 2020. június 4-étől Ausztria megszünteti az országba történő belépés előfeltételeként eddig alkalmazott orvosi igazolás-, illetőleg karanténkötelezettséget a következő országokból érkező személyek vonatkozásában: Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Németország, Svájc és Liechtenstein.  Ez a könnyítés csak azokra vonatkozik, akik szokásos tartózkodási helye a felsorolt országok valamelyikében van. Az érintett személyeknek a határátlépésnél valószínűsíteniük kell, hogy a belépést megelőző 14 napban csak a felsorolt országokban vagy Ausztriában tartózkodtak.  A járványügyi intézkedések bevezetése előtt fennállt határellenőrzés az osztrák-magyar határon fennmarad. Aki egyéb országból érkezik, és  Ausztrián keresztül kíván gépkocsival Magyarországra utazni,megállás nélkül kell áthajtania Ausztrián, és ezt hitelt érdemlően kell igazolni:megfelelő mennyiségű üzemanyag, magyarországi úticél beállításával a navigációs rendszerben, magyar lakcímkártya. Az áthajtási szándékot ez alapján engedélyezik és szigorúan ellenőrzik(útlevelek lefényképezése). Vasúti utazásnál egy magyarországi vasútállomásig szóló menetjeggyel kell rendelkeznie. Az Ausztriában való tartózkodáshoz (tehát nem a megállás nélküli áthajtáshoz) egy 4 napnál nem régebbi, mikrobiológiai leletet tartalmazó angol, olasz vagy német nyelvű orvosi igazolást kell felmutatni. Amennyiben nincs legfeljebb 4 napos orvosi igazolása arról, hogy nem Covid-fertőzött, akkor kötelező jelleggel 14 karanténba kell vonulnia, vagy egy a reptér által nyújtott szolgáltatással élve készíttethet helyszíni gyorstesztet 190 euróért az utazó. Ha a teszt eredménye negatív, akkor az illető szabadon mozoghat az országban, kiváltva ezzel a karantént . 

 

Belgium: Belgium június 15-től megnyitja határait az Európai Unió tagállamai (hozzáértve az Egyesült Királyságot is), valamint a Schengeni Térség tagországai számára. Az említett országokból való beutazást Belgiumba, valamint az ezekbe az országokba irányuló utazást engedélyezik. Utóbbi esetben felhívják a figyelmet, hogy az utazást megelőzően szükséges tájékozódni a célországban érvényes beutazási feltételekről.

Augusztus 1-től a Belgiumba történő beutazás előtt kötelező egy online űrlap kitöltése, amelyben nyilatkozni kell a beutazás előtti külföldi tartózkodás részleteiről. A belga hatóságok szankcionálhatják az űrlap kitöltésének elmulasztását!
Az űrlap kitöltése a beutazás előtt legfeljebb 48 órával kötelező az alábbi kategóriákba tartozóknak függetlenül állampolgárságuktól, illetve attól, hogy mely országból érkeznek Belgium területére:
-minden, repülővel vagy hajóval Belgium területére érkező személynek;
-minden Belgiumba érkező személynek (függetlenül az utazás módjától), aki 48 óránál hosszabb ideig szándékozik Belgium területén tartózkodni, vagy, aki korábban Belgiumból indulva 48 óránál hosszabb ideig tartózkodott külföldön.
A repülővel történő beutazás előtt az indulási repülőtéren az űrlapot a beszállás előtt fel kell mutatni.
Az űrlap az alábbi címen érhető el angol, francia, holland és német nyelven:

 

Beloruszia(Fehéroroszország) : Június 12-től magyar állampolgárok karantén kötelezettség nélkül beléphetnek az országba, amennyiben 2 napnál nem régebbi angol vagy orosz nyelvű negativ koronavirus tesztet mutatnak be.

 

Ciprus: Június 9-től 19 ország polgárai - köztük a magyarok - légiúton beléphetnek Ciprus területére, amennyiben rendelkeznek 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus teszt eredménnyel.  Június 20-tól Görögország, Málta, Bulgária, Norvégia, Ausztria, Finnország, Szlovénia, Magyarország, Dánia, Izrael, Németország, Szlovákia és Litvánia állampolgárai vírusteszteredmény nélkül beutazhatnak a szigetre.  Svájc, Lengyelország, Románia, Horvátország, Észtország, és Csehország polgárainak a beutazáshoz  továbbra is negatív teszteredmény bemutatása szükséges. A felsoroltakon kívüli országok állampolgárai továbbra sem léphetnek be Ciprusra.

A Ciprusra történő utazáshoz a ciprusi kormány június 9- én  létrehozta a „Cyprus Flight Pass” elektronikus platformot, amelyen a beutazáshoz szükséges adatlapot az utazás megkezdése előtti 24 órában elektronikusan kell kitölteni. A szigetre utazók így kapják meg az úgynevezett „flight pass”-t, amely az országba való belépéshez szükséges és amelyet a kiindulási országban, a repülőgépbe való beszálláskor is be kell mutatni. A platform elérhetősége a következő:  https://cyprusflightpass.gov.cy/en/home?fbclid=IwAR1h09cIu53nTzBmUE7ULfFx0tobc3TmZM6eGRbcCtEPHAOhKGJzpyXeex4
 
A platform használata mindenki számára kötelező, aki Ciprusra szeretne utazni. Aki a „Cyprus Flight Pass” iránti kérelmet nem elektronikus formában tölti ki, vagy anélkül érkezik a szigetre vagy 300 eurós büntetésre számíthat, vagy pedig a hatóságok visszafordítják a kiindulási országba. Kizárólag a platform műszaki meghibásodása, vagy karbantartás esetén, melyet hivatalosan a platformon jelentenek be, tekintenek el az elektronikus kitöltéstől és csak ebben az esetben fogadják el a kézzel kitöltött formanyomtatványt. A korábbi információkkal ellentétben a ciprusi fél hatályos tájékoztatása értelmében távozáskor az utasoknak NEM szükséges egy elektronikus jóváhagyás bemutatása a sziget elhagyásához. További információk közvetlenül a következő e-mail címen kérhetők: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Csehország:  Június 5-től a magyar állampolgárok korlátozások (negatív teszt, karantén, úti cél megjelölése) nélkül utazhatnak Csehországba.A cseh kormány június elsejei ülésén három (alacsony, közepes és magas kockázatú) kategóriába sorolta az EU-s tagállamokat, zöld, sárga és piros színnel jelölve azokat. Magyarország a zöld, alacsony kockázatú kategóriába kapott besorolást. Az uniós országok közül Svédország van piros kategóriában, az európai nem uniós országok közül Szerbia, Montenegró, míg Ukrajna sárga.

Június 15-től szabadon utazhatnak át a zöld besorolású országokból érkezők a Cseh Köztársaság területén. Külföldi állampolgároknak a sárga és a piros országokból Csehországba történő beutazásakor szükséges a negatív PCR teszt. Uniós állampolgárok, akik piros vagy sárga országokból érkeznek tranzitálás céljából Csehországba, nem esnek korlátozás alá, amennyiben 24 órán belül elhagyják az országot.

.

Franciaország:  június 15-én megnyitotta határait az európai polgárok, így jelenleg a magyar állampolgárok előtt is. 

 

Görögország: . A túrizmus előtt június 15-től megnyitják a határokat, elsőként az athéni reptérre lehet érkezni.Az Athénba érkező magyar állampolgároknak a negativ korona vírus teszt, de a belépéskor szúrópróba szerinti szűrést végeznek, és aki szűrés alá esik 24 órára az általa megadott cimen köteles karanténba vonulni a teszt eredményének kézhezvételéig.  A Thesszalonikibe érkező magyar állampolgárokat mindet szűrik és mindenkire vonatkozik a 24 órás karantén. A tövábbutazók továbbmehetnek, de érkezés után nekik is kötelező a 24 órás karantén.   A 4 óránál rövidebb repülőutakon  nem lehet ételt felszolgálni, ez alól legfeljebb az előre csomagolt élelmiszer lehet kivétel. Arra nem vonatkozik előírás, hogy a gépeken üres helyeket kéne hagyni. 

2020. július 1-től augusztus 31-ig, 48 órával a várható érkezés előtt mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése. Az angol nyelvű online nyomtatványt a következő linken érhetik el: https://travel.gov.gr/#/ . Ennélkül megtagadhatják a beszállást az utazótól.
 
A kitöltés után az utas kap egy QR kódot, amelyet érkezéskor be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. A QR kódot az utas a mobil telefonja segítségével, vagy kinyomtatott formában mutathatja be. A megadott információk alapján a rendszer kockázatelemzést végez, amely alapján kiválasztják azokat az utasokat, akiket letesztelnek. A tesztelésre kiválasztott  utasoknak az általuk foglalt szálláson 1 napra karanténba kell vonulnia a teszt eredményének megérkezéséig. Akinek negatív a tesztje folytathatja a nyaralását, akinek pozitív a tesztje, két hétre államilag ellenőrzött karanténba kerül.
A repülőgéppel érkezőknek minimum 48 órával az utazás megkezdése előtt ki kell tölteni a nyomtatványt.
A szárazföldi, vagy tengeri úton érkezőknek minimum 48 órával, de maximum 72 órával az országba érkezés előtt kell kitölteni a nyomtatványt.

 

Horvátország:  Szabadon lehet utazni június 12-től a két ország állampolgárainak. Azoknak az utasoknak, akik adataikat előre feltöltik, a határon nem kell külön várakozniuk az adatszolgáltatás miatt. Az adatok online feltöltését követően az utasnak visszaigazoló e-mailt küldenek, továbbá megkapja a Horvát Közegészségügyi Szolgálat útmutatásait és javaslatait. https://entercroatia.mup.hr

 

Hollandia:  A Schipol repülőtéren a KLM Health Service Provider  dij ellenében megcsinálja a COVID-19 tesztet. Az eredmény 24-32 órán belül van kész. További információért hivja a 020 2445214 telefonszámot, vagy töltse ki a  a COVID19 PCR contact nyomtatványt :   https://klmhealthservices.com/en/contact-form-covid-19-pcr-test/ 

Utazása során az amszterdami Schiphol repülőtéren kitöltött egészség-igazolás bemutatása lehet szükséges. Az egészség-igazolás a következő honlapon keresztül érhető el:  https://assets.ctfassets.net/biom0eqyyi6b/1ujr8KV2qtylvVTMpEFDDA/063bc2c6100ae1899a0e9d153b356aed/Gezondheidsverklaring_versie2.pdf.  További információkért kérjük, keresse fel a repülőtér honlapját:  https://www.schiphol.nl/en/page/do-i-need-a-health-certificate-to-travel

 

Íroszág: 2020. július 22- től a magyar állampolgárok mentesülnek a karantén alól az Írországba utazást követően. Az aktuális információkról az Ír kormány  honlapján (www.gov.ie; www.dfa.ie ) tájékozódhatnak.

 

 Katar:2020 augusztus 13-tól meghatározott országokból való indulás esetén a járat igénybevételének előfeltétele 72 óránál nem régebbi negatív akkreditált laborban elvégzett PCR COVID19 teszt igazolás. 12 évnél fiatalabb, szülővel utazó gyermek kivételt képez.

A check in folyamatában ki kell tölteni az alábbi nyomtatványt és azt kitöltve a teszt igazolással együtt át kell adni. A nyomtatvány itt tölthető le: https://www.qatarairways.com/content/dam/documents/QR-consent-form-PCR.pdf
Magyarország és Ausztria jelenleg nincs ezen országok között, de ez változhat.  Bangladesh, Brazilia, Irán, Irak, Pakisztán, Sri Lanka viszont igen.

 

Lengyelország: Június 12-től  megnyitja határait Lengyelország az Európai Unió tagállamai számára.

 

Maldiv szigetek  július 15-től fogadja a külföldi turistákat.  Érkezéskor minden turista 30 napra szóló ingyenes vízumot kap. Csak a turisztikai minisztérium által regisztrált szálláshely által visszaigazolt szállásfoglalás birtokában lehet belépni a Maldív-szigetekre. Azokon a szigeteken, ahol nem élnek helyiek, az összes szálláshely – az üdülőszállodáktól a vendégházakig megnyithat. Azok a vendégházak és hotelek, amelyek az egyébként lakott szigeteken működnek, majd csak augusztus elsejétől fogadhatnak vendéget. 

Különleges engedélyek birtokában tranzitszállásra is van lehetőség a lakott szigeteken. A végső szálláshelyen keresztül elvégezhető a tranzitszállás engedélyeztetése.  A július második felében érkező turisták csak egyetlen szálláshelyen tölthetik el nyaralásukat, ez alól csak a tranzitszállás lehet kivétel.  Az országba való belépéshez nincs szükséges előzetes negatív vírusteszteredményre, tünetmentes vendégeknek karanténba sem kell vonulniuk.  A repülőgépen minden utas érkezés előtt ki kell töltsön egy egészségügyi nyilatkozatot. Aki repülés közben légzési problémákat észlel magán, annak érkezéskor jelentkeznie kell az egészségügyi hatóság képviselőinél. Leszállás után a repülőtéren maszkot kell viselni. A turisták testhőmérsékletét ellenőrzik. Aki a vírusfertőzés jeleit mutatja, azon PCR-tesztet végeznek, az utazó költségére. Ezután az illető karanténba kerül az eredetileg lefoglalt szálláshelyén vagy tranzitszállásán. Ha a teszt pozitív, az illető izolációban maradhat a szálláshelyén, vagy bekerülhet valamelyik állami izolációs intézménybe.
Azt javasolják, hogy a turisták töltsék le a „TraceEkee" kontaktuskövető alkalmazást. Az egészségügyi hatóságok a szálláshelyeken is ellenőrizhetik a turistákat

 

Izland

 

 Az érkezéskor a beutazók választhatnak egy helyszíni teszt, vagy a 14 napos karantén között. Hozott negatív koronavírusos teszt bemutatására nincsen lehetőség,  A helyszínen végzett koronavírustesztek költségét az utasok fizetik (előregisztrációt követően 9.000,-ISK, megérkezéskor helyszínen 11.000,-ISK)  Amennyiben a teszt elvégzését követő 24 órában nem kap visszajelzést tesztjéről a beutazó, a teszt eredménye negatív lett. Tesztet a Keflavík nemzetközi repülőtéren ill. Seyðisfjörður kompkikötőben van lehetősége elvégezni az Izlandra érkezőknek.    Az Izlandra utazóknak az utazást megelőzően ki kell tölteniük az alábbi előregiszrációt:  https://visit.covid.is

 

 

 

 Lettország

 

 A nemzetközi járatokkal Lettországba érkezőket (repülőgép, hajókomp, busz) ellenőrzik  és regisztrálják. Ez a magánrepülőgépekre és a magántulajdonú jachtokra is vonatkozik. A regisztrációt egyelőre papíralapon kell elvégezni a határátkelőn, de augusztus elejétől elektronikus (elő)regisztráció lehetősége is rendelkezésre áll majd. A regiszráltak adatait, a kiindulási/tranzitálási országok listája függvényében átadják a Betegség Megelőzési és Ellenőrzési Központnak (SPKC) és az Országos Rendőrkapitányságnak, amely az adatokat 14 nap után megsemmisíti. A magánautóval érkezőknek csak a belarusz és az orosz határon kell regisztrálniuk.   A regisztárciós adatlap erről a linkről is letölthető: ttps://www.sam.gov.lv/en/article/questionnaire-be-filled-persons-entering-latvia-using-services-international-carriers

 
 Málta:

2020 július 1-től újra megnyilt a kereskedelmi járatok előtt a Máltai Nemzetközi Repülőtér.  A korlátozások feloldása a len tfelsorolt országokból/ba irányuló  közvetlen járatokra vonatkozik ezekbe beletartozik Magyarország is. Az ezekből az országokból Máltára érkező utasoknak nem kell 14 napos kötelező karanténba vonulni érkezéskor, de továbbra is ki kell tölteni a "passenger locator form" nevű nyomtatványt annak érdekében, hogy szükség esetén a hatóságok a lehető leghamarabb megtalálják őket. A nyomtatványt itt lehet előre kitölteni   https://www.maltairport.com/declarationforms/

Andorra, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Kanada, Kína, Csehország, Horvátország, Ciprus, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Indonézia, Írország, Olaszország, Japán, Jordánia, Lettország, Libanon, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Monaco, Marokkó, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Ruanda, San Marino, Szlovákia, Szlovénia, Dél-Korea, Spanyolország, Svájc, Thaiföld, Tunézia, Törökország, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Uruguay, Vatikán
 
 

Nagy-Britannia: Az országba való be-és kiutazás minden közlekedési eszközön lehetséges. Az Egyesült Királyságban a külföldről beutazók 14 napos karanténra kötelezettek, amely alól meghatározott országokból,  köztük a Magyarországról érkezők július 10-től mentesülnek, amennyiben a beutazást megelőző 14 napban nem kerestek fel más, a kivételek közé nem sorolt országot vagy területet. A mentesség egyelőre csak az Angliába és Skóciába utazókra vonatkozik, Észak-Írország és Wales továbbra is 14 napos karanténkötelezettséget ír elő. A brit karantén-rendelkezések előzetes online adatszolgáltatással járnak együtt. A beutazást megelőzően kitöltendő, és annak visszaigazolása az országba való belépéskor -akár mobiltelefonról - bemutatandó (többek között a tartózkodás / karanténletöltés helyszínének megjelölését tartalmazó) online formanyomtatvány (Passenger Locator Form) az alábbi honlapon érhető el: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk. A Passenger Locator Form kitöltése kötelező minden külföldről beutazó személynek. 

 

Németország: 

Németország június 15- én megszüntette a járványügyi helyzettel kapcsolatos belső határellenőrzést minden szárazföldi határszakaszán, valamint a Schengen-térségen belüli légiforgalomban. Így tehát Magyarország, a további EU-tagállamok, Izland, Norvégia, Liechtenstein, illetve az Egyesült Királyság és Svájc állampolgárai, valamint a szűkebb értelemben vett családtagjaik (házastárs, gyermek) beutazhatnak  Németországba. Ugyanígy beutazhatnak továbbá azon harmadik országok állampolgárai is, akik a felsorolt államok valamelyikében állandó tartózkodásra jogosultak.
 
Július 02-ától korlátozás nélkül beutazhatnak további 8 harmadik országból: Ausztrália, Georgia, Kanada, Montenegró, Új-Zéland, Thaiföld, Tunézia, Uruguay, valamint viszonosság esetén további 3 országból: Japánból, Dél-Koreából és Kínából. A beutazási szabályok esetén a kiindulási ország, és nem az állampolgárság az irányadó. A listát kéthetente vizsgálják felül a fertőzöttségi adatokat figyelembe véve.
 
Fenti országokon kívüli harmadik országból továbbra is csak meghatározott személyi kör, illetve csak alapos okkal léphetnek be Németország területére. A nyomós indok meglétét a német hatóságok a határátlépés alkalmával ellenőrzik.

 Dij ellenében elvégezhető a SARS-CoV-2  PCR teszt mind a frankfurti, mind a Müncheni reptéren. Az eredmény applikáción keresztül érhető el, 8 órán belül 59 EURO, 3 órán belül 139 EUR. A teszteleés előzetes regisztrációhoz kötött. Frankfurtban  www.centogene.com/corona vagy közvetlenül  a teszt központ honlapján lehet regisztrálni, és a 1. terminálon történik. Münchenben szintén az 1. Terminálon a MediCar végzi a tesztelést és ezen a site-on lehet regisztrálni: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. . Az eredmény 4 órán belül elkészül.

 

Olaszország: Június 3-tól korlátozás nélkül butazhatnak az EU állampolgárai.  Előzetes regisztrációhoz kötött a Szardinira és a Pugliába való beutazás. Szardinia esetében ezen a honlapon kell minimum 48 órával indulás előtt regisztrálni:   https://sus.regione.sardegna.it/sus.,   Puglia esetében:  https://www.sanita.puglia.it/autosegnalazione-coronavirus , Szicilia esetében: https://siciliasicura.costruiresalute.it/welcome

 

Oroszország: július 15-től eltörli a kötelező kéthetes karanténba vonulást azon beutazó orosz és külföldi állampolgárok esetében, akik háromnaposnál nem régebbi negatív Covid-19-tesztet tudnak felmutatni. Az érintetteknek orosz vagy angol nyelvű igazolással kell rendelkezniük arról, hogy polimeráz láncreakció (PRC) módszerével elvégzett laboratóriumi vizsgálaton estek át, nem fertőzöttek, vagy hogy G immunoglobulin (IgG) antitest termelődött a szervezetükben

 

 Románia: Beutazási tilalom van érvényben a külföldi és hontalan személyekre. Kivételek:

 az Európai Unió, vagy az Európai Gazdasági Térség valamely más tagállama, vagy a Svájci Államszövetség állampolgárai
román állampolgár családtagjai,
az Európai Unió, vagy az Európai Gazdasági Térség valamely más tagállama, vagy a Svájci Államszövetség állampolgárainak romániai tartózkodási hellyel rendelkező családtagjai,
a huzamos tartózkodási vízummal, tartózkodási engedéllyel vagy a hatóságok által kibocsátott tartózkodási engedéllyel egyenértékű okmánnyal vagy ezzel egyenértékű, más államok által kibocsátott okiratokkal rendelkező személyek
a szakmai okokból utazó és ezt vízummal, tartózkodási engedéllyel vagy más egyenértékű okmánnyal igazoló személyek, illetve orvosi személyzet, orvostudományi kutatók, idősek gondozásával foglalkozó orvosi személyzet, továbbá a szállítmányozók és más, a szükséges javak szállítását elősegítő személyek
a diplomáciai vagy konzuli személyzet, a nemzetközi szervezetek személyzete, a humanitárius szállítmányokat biztosító katonai vagy polgári személyek
az átutazó személyek, beleértve a konzuli támogatás következtében repatriáltak
a halaszthatatlan okokból utazó utasok
a nemzetközi védelemre szoruló vagy más humanitárius okokból utazó személyek
Azok közül, akik a fenti kategóriák szerint beléphetnek, nem kell karanténba/elkülönítésbe vonulniuk a „zöld zónából” érkezőknek, illetve a „zöld zónán” kívülről érkezőknek, ha az érkezést közvetlenül megelőzően legalább 14 napot a „zöld zónában” tartózkodtak. Az érvényes zóna besorolást hétfőnként teszik közzé. (Magyarországot jelenleg a zöld zónába sorolják.)

 

Sri Lanka: Augusztus 1-től fogadja a látogatókat Sri Lanka.  Az országba való belépéshez vízumra van szükség, a látogatónak minimum 5 éjszakát kell Sri Lankán tartózkodnia.  A látogatók, csak a hatóságok által akkreditált szálláshelyen szállhatnak meg. A belépés feltétele a 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus teszt. A szigetre érkezéskor mindenkinek kötelező az ingyenes PCR teszt, amig 24 órát várni kell a teszt eredményére, addig kötelezően 1 éjszakát egy colomboi vagy negomboi 4 vagy 5 csillagos szállodában kell eltölteni. A belépsét követő 4-5. napon egy mobil ellenőrző egység ismét teszteli a látogatókat a bejelentett szálláshelyükön. Akinek a tesztje pozitiv annak 14-21 napig hatósági karanténba, vagy kórházba kell vonulnia Azoknak, akik 10 napnál tovább maradnak, a 10. napon újabb mobil teszteléssen kell részvegyenek.

 

Spanyolország: Sánchez kormányfő bejelentése szerint június 21-től megnyitja határait az EU tagországokkal szemben. Kivételt Portugália képez, amellyel július 1-jén ünnepi keretek között indul meg a forgalom. Július 1-től fokozatosan fogja megnyitni határait az EU-n kivüli országok felé. 48 órával beutazás előtt online regisztrálni kell az alábbi oldalon: https://www.spth.gob.es/create . A regisztráció folyamán kapott QR kódot be kell tudni mutatni kérésre.

 

Szerbia: Május 25-től korlátozás nélkül léphetnek be a magyar állampolgárok Szerbiába.

 

Szlovákia: Június 20- tól Szlovákiába Magyarország, Csehország és Ausztria mellett Németország, Liechtenstein, Svájc, Szlovénia, Horvátország, Bulgária, Görögország, Ciprus, Málta, Észtország, Lettország, Litvánia, Finnország, Norvégia, Dánia, Izland, Montenegró, Lengyelország, Monaco, Feröer-szigetek (23 biztonságos állam) területéről karanténintézkedés és negatív teszt eredmény bemutatási kötelezettsége nélkül léphetnek be a Szlovákiában és a megjelölt országokban állandó, vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező személyek. Annak, aki a belépést megelőző 14 napban olyan országban járt, ami nincs a 19 biztonságos ország között, 96 óránál nem régebbi negatív RT-PCR teszt eredményt kell szlovák, angol, német nyelven bemutatnia és a negatív teszt bemutatásáig házi karanténba kell vonulnia. A biztonságos országok listáján nem szereplő országokból magyar állampolgárok sem tudnak Szlovákiába korlátozás nélkül beutazni, mivel Szlovákia nem állampolgárság, hanem területen tartózkodás alapján engedi, illetve korlátozza területére a belépést.

 

Szlovénia: Szlovéniába magyar állampolgároknak Magyarország felől továbbra is karanténmentes a beutazás, illetve a tranzitálás. A Pince-Tornyiszentmiklós (autópálya) határátkelőhelynél torlódások alakulhatnak ki.

Horvátország felől Magyarország felé történő tranzitálás lehetséges, további szlovéniai tartózkodás esetén – a horvátországi járványügyi helyzetre tekintettel – 14 napos hatósági karantén kötelezettség áll fenn.
A szlovén rendőrség előállíthatja azokat, akik nem mondtak igazat a kiindulási országukról a határátkelőhelyeken történő beléptetésnél és később valakit megfertőztek Szlovéniában.
 
2020. július 3-tól a Szlovénia területén keresztül tranzitáló, nemzetközi forgalomban közlekedő autóbuszok nem állhatnak meg Szlovénia területén. Az autóbuszt közlekedtető vállalatnak a tranzitáló utasokról egy listát kell bemutatnia a Szlovéniába történő be-, illetve kilépéskor. A nemzetközi forgalomban tranzitáló autóbuszok kizárólag a gépjárművezetők és az utasok sürgős pszichológiai és egészségügyi szükségletei miatt állhatnak meg, mely megállások során egyszerre maximum öt (5) fő hagyhatja el az autóbuszt kézfertőtlenítést és védőmaszk felvételét követően. A védőmaszkot kizárólag az autóbuszba történő visszaszállást követően vehetik le.
 
Törkország
A Törökországba érkező külföldieknek egy formanyomtatványt kell kitölteniük, melyen az alábbi adatok megadása kötelező:
személyes adatok; 
utazási adatok (közlekedési eszköz fajtája, ülés száma); 
törökországi szálláshely címe; 
elérhetőségek; 
esetleges tünetek.
A formanyomtatványon begyűjtött információkat a török hatóságok egy hónapig tárolják.

 

Ukrajna:  Magyarország ismét a zöld országok kategóriájába van sorolva. 

 

 

 

 FONTOS:

2020 augusztus 13-tól meghatározott országokból való indulás esetén a járat igénybevételének előfeltétele 72 óránál nem régebbi negatív akkreditált laborban elvégzett PCR COVID19 teszt igazolás. 12 évnél fiatalabb, szülővel utazó gyermek kivételt képez.

A check in folyamatában ki kell tölteni az alábbi nyomtatványt és azt kitöltve a teszt igazolással együtt át kell adni. A nyomtatvány itt tölthető le: https://www.qatarairways.com/content/dam/documents/QR-consent-form-PCR.pdf

Magyarország és Ausztria jelenleg nincs ezen országok között, de ez változhat.  Bangladesh, Brazilia, Irán, Irak, Pakisztán, Sri Lanka viszont igen!

 

Elővásárlási akció Budapestről

város

ár Ft adókkal együtt

 Delhi   145900 Ft-tól
 Szöul   156900 Ft-tól
 Johannesburg   166900 Ft-tól
 Bangkok   172900 Ft-tól
 Chiang Mai   172900 Ft-tól
 Langkawi   174900 Ft-tól
 Penang   174900 Ft-tól
 Phuket   176900 Ft-tól
 Krabi   176900 Ft-tól
 Hong Kong   176900 Ft-tól
 Nairobi   176900 Ft-tól
 Canton   182900 Ft-tól
 Bangalore   183900 Ft-tól
 Hanoi   190900 Ft-tól
 Singapore   192900 Ft-tól
 Siem Riep   203900 Ft-tól
 Jakarta   205900 Ft-tól
 Zanzibár   216900 Ft-tól
 Maldiv   227900 Ft-tól
 Colombo
  230900 Ft-tól
 Seychelles   248900 Ft-tól
 Kathmandu   271900 Ft-tól
 Manila   275900 Ft-tól
 Cebu   277900 Ft-tól

 

Hétvégi indulásnál (péntek, szombat) kb 6000 Ft felár van.

 

Feltételek:

 

Akció érvényessége: 2020 augusztus 31-ig.

Utazás:  Utazni ahogy a járatok indulnak.

Jegy érvényessége: elővásárlás: minimum 7 nappal indulás előtt meg kell venni, minimum kittartózkodás: min 7 nap,   max 2 hónap tartózkodás lehetséges.. A jegyet a foglalás napján meg kell vásárolni

Egyéb feltétel: a jegy kiadását követően nem  visszatéríthető, nem módosítható.  A taxok napi árfolyamon kerülnek kikalkulásra, igy a feltűntetett árak, ennek függvényében változhatnak! Helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre adott járaton.

 Storno biztosítás köthető.

 

 

A további feltételekről tájékozódjék irodánkban,  a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailen

 

 

 

Július 20-tól Budapest - Szöul -Budapest közvetlen járat :

 

Ára: 197000 Ft-tól taxokkal együtt

 

 Feltételek:

 

Akció érvényessége:  visszavonásig .

Utazás:  2020 július 20-tól  .

Jegy érvényessége: min 6 nap tartozás vagy hétvége,     max 1 hónap tartózkodás lehetséges

Egyéb feltétel: a jegy kiadását követően nem  visszatéríthető, nem módosítható.  A taxok napi árfolyamon kerülnek kikalkulásra, igy a feltűntetett árak, ennek függvényében változhatnak!

Storno biztositás köthető.

 

Érdeklődés esetén további információ a helyekről személyesn a jegyirodában, vagy a budapesti  429-10-50 telefonon, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailen

 

Augusztus 11-től heti 2 járattal újraindul a Bud - Riga - Budapest közvetlen járat: 

kedden és szombaton

BT492  BUD - Riga    14.30-17.25

BT491   Riga - BUD   12.30-13.30

 

város

tarifa Ft taxokkal

kézipoggysszal

Riga     57000 Ft-tól

 

Feltételek:

 • Akció érvénye: visszavonásig.

 • Utazás: 2020 -december 17-ig  között lehet
 •  Jegykiállitás: 24 órán belül, min 3 nappal indulás előtt.  az ár feladott poggyászt nem tartalmaz!

 • Jegy érvényessége: min hétvége,

 • Feltételek: nem visszatérithető, és nem módosithatóak.

 

A helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. Storno biztositás köthető

Érdeklődés esetén további információ a helyekről a jegyirodában.
a budapesti  429-10-50 telefonon, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailen

 

ONLINE BIZTOSÍTÁS

Colonade-Atlasz Assistance - SEGÉLYHÍVÓ SZÁMOK
Telefon: 06/1/460-1500
Fax 1: 06/1/460-1515
Fax 2: 06/1/460-1516

 

Nemzetközi ingyenes SEGÉLYHÍVÓ szám:
+800-1254-1354

ONLINE BIZTOSÍTÁS KÖTÉSE

REPÜLŐTÉRI PARKOLÁS

Amíg Ön utazik, autója biztonságáról folyamatos őrzés, elektronikus berendezések, kamerás figyelőrendszer gondoskodik az országban egyedüliként sérülés és lopás elleni biztosítással rendelkező Airport Hotel parkolójában. A parkoló és a terminálok között ingyenes transzfert vehet igénybe.

ONLINE FOGLALÁS