KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

MÁRC
18

Nem az állampolgárságtól és nem a légitársaságtól fog függeni, hogy melyik terminált használhatjuk

 

1. Terminál: Fapados járatok nagyrésze: itt nincs változás, terminálon belül történik az elválasztás.
2. Terminál:
2A Terminál : - schengeni terminál:

 

Azok az utasok akik - állampolgárságtól függetlenül - schengeni tagállamból schengeni tagállamba repülnek és közben nem szakitják meg útjukat nem schengeni tagállamban: azaz schengeni határt nem lépnek áta 2A TERNMINÁL-n kell becsekkolniuk. Számukra nincsen határellen?rzést, vámvizsgálat. Ennek ellenére az útiokmányt bármely schengeni tagállam területén bármikor kérhetik a hatóságok felmutatni.

 

A Schengeni övezet tagállamai az alábbiak:
Austria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Luxemburg, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.


Vagyis a Schengeni övezet nem esik egybe az EU földrajzi határaival. Nem tagja a Schengeni övezetnek: Nagy-Britannia, Irország, Románia, Bulgária, Ciprus. Rájuk a schengeni határok átlépése miatt a határellen?rzés vonatkozik, azaz a nem schengeni terminált kell használni az ideutazóknak.
 

 

2B Terminál: - nem schengeni terminál:
Mindenki, aki nem schengeni tagállamba utazik, vagy ott megszakitja utazását: 2 B TERMINÁL:
Határ és vámellen?rzésen esnek át a repül?tére

(BA ZRT.)

Megosztom a FaceBook-on!

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!