KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

Az itt közölt információk tájékoztató jellegűek, elsősorban a változásokra igyekszünk felhívni a figyelmet, ezért az információk nem teljeskörűek, további ellenőrzést igényelnek. 

 

Hong Kongban, Singapúrban, Taipeiben, Bangkokban, Spanyolország  és Japán repülőterein a nem saját állampolgároknak tranzitálásra sincs lehetősége.

 

Ausztráliában 8 órát nem meghaladóan lehet tranzitálni, belépni nem. 8 órát meghaladó tranzitáláshoz 771 sz. tranzitvizumot kell kérni.

 

Ausztria: Ausztria március 19-től lezárta a kisebb átkelőket és határellenőrzést vezetett be a nagyobb átkelőknél a német határon. Aki Ausztrián keresztül kíván gépkocsival Magyarországra utazni,megállás nélkül kell áthajtania Ausztrián, és ezt hitelt érdemlően kell igazolni:megfelelő mennyiségű üzemanyag, magyarországi úticél beállításával a navigációs rendszerben, magyar lakcímkártya. Az áthajtási szándékot ez alapján engedélyezik és szigorúan ellenőrzik(útlevelek lefényképezése). Vasúti utazásnál egymagyarországi vasútállomásig szóló menetjeggyel kell rendelkeznie. Az Ausztriában való tartózkodáshoz (tehát nem a megállás nélküli áthajtáshoz) egy 4 napnál nem régebbi, mikrobiológiai leletet tartalmazó angol, olasz vagy német nyelvű orvosi igazolást kell felmutatni. Amennyiben nincs legfeljebb 4 napos orvosi igazolása arról, hogy nem Covid-fertőzött, akkor kötelező jelleggel 14 karanténba kell vonulnia, vagy egy a reptér által nyújtott szolgáltatással élve készíttethet helyszíni gyorstesztet 190 euróért az utazó. Ha a teszt eredménye negatív, akkor az illető szabadon mozoghat az országban, kiváltva ezzel a karantént . 

 

Ciprus: Június 9-től 19 ország polgárai - köztük a magyarok - légiúton beléphetnek Ciprus területére, amennyiben rendelkeznek 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus teszt eredménnyel.  Június 20-tól Görögország, Málta, Bulgária, Norvégia, Ausztria, Finnország, Szlovénia, Magyarország, Dánia, Izrael, Németország, Szlovákia és Litvánia állampolgárai vírusteszteredmény nélkül beutazhatnak a szigetre.  Svájc, Lengyelország, Románia, Horvátország, Észtország, és Csehország polgárainak a beutazáshoz  továbbra is negatív teszteredmény bemutatása szükséges. A felsoroltakon kívüli országok állampolgárai továbbra sem léphetnek be Ciprusra.

 

Csehország: Május 11. óta az EU üzleti turistái beutazhat az országba maximum három napra, de csak ha igazolják, hogy nem fertőzöttek, egyébként 14 napos karantén vár rájuk. Várhatóan ugyanakkor a német és az osztrák határon feloldják a határellenőrzést.

 

Görögország: Jelenleg minden belépőnek 14 napos karanténba kell vonulni. A túrizmus előtt június 15-től nyitják meg a határokat, elsőké ként az athéni reptérre lehet érkezni, majd július 1-től minden görög repülőtér megnyit.  Jelen helyzet szerint nem lesz kötelező a negativ korona vírus teszt, de a belépéskor szúrópróba szerinti ellenőrzés lesz egy később meghatározott protokol szerint.   A 4 óránál rövidebb repülőutakon  nem lehet ételt felszolgálni, ez alól legfeljebb az előre csomagolt élelmiszer lehet kivétel. Arra nem vonatkozik előírás, hogy a gépeken üres helyeket kéne hagyni.

 

Íroszág: 2020 május 21-június 18 között belépőknek 14 napos karanténba kell vonulni. A karanténszabályok megsértése 2500 EUR összegű birsággal és max 6 hónap börtönnel bűntethető.

 

Nagy-Britannia:  2020 Június 8-tól minden az országba belépőnek 14 nap karanténba kell vonulnia. Belépéskor meg kell adni a cimet, ahol a karantént letöltik, a karantén szabályok megsértése 1000 GBP bírsággal járhat. Kivételt képeznek az Íroszágból érkezők, az orvosok és a mezőgazdasági idénymunkások, akik csak a  bejelentett szállásuk és a munka helszíne között közlekedhetnek.

 

Németország:  A Németországon keresztül Magyarországra továbbutazni szándékozó magyar állampolgárok figyelmébe: A német repülőtéri rendőrség a kiszállás (beléptetés, továbbutazás, a repülőtér elhagyása) engedélyezéséhez kéri a továbbutazásra Magyarországig szóló vonatjegy, repülőjegy vagy gépkocsi bérleti szerződés bemutatását. Amennyiben az utas vonatjegyet vagy autó bérleti szerződést tud bemutatni, akkor engedélyezik a terminál elhagyását.  Azon utasok esetében, akik Frankfurtba érkeznek és onnan repülőgéppel utaznak tovább (pl. repülővel Bécsig és onnan vonattal tovább Magyarországra), nem hagyhatják el a repülőteret. Amennyiben csak másnap indul a csatlakozás, a rendőrség legújabb rendelkezése szerint az éjszakát kizárólag az 1. terminálon belül lévő Mycloud hotel frankfurt airport-ban (ha van szabad szoba), vagy a tranzit váróteremben tölthetik az érintettek. A vonattal, vagy autóval továbbutazóknak Hessen tartományt a lehető leggyorsabban, az első adandó alkalommal el kell hagyni. A túrisztikai célú beutazás június 5-ig nem lehetséges.

 

Olaszország: Június 3-tól korlátozás nélkül butazhatnak az EU állampolgárai.

 

Spanyolország: Május 15. és június 7. között (ideiglenes) a jelenleginél szigorúbban hosszabbítják meg a légi és szárazföldi határok zárlatát. Ennek értelmében a fenti időszakban az országba csak spanyol állampolgárok, illetve rezidens külföldiek léphetnek be, 14 napos karantén  mellett  - még a Spanyolországon keresztüli tranzitálás sem lehetséges (pl.: Latin-Amerikából Európa más országaiba történő utazás esetén).

 

Szerbia: Május 25-től korlátozás nélkül léphetnek be a magyar állampolgárok Szerbiába és onnan karantén kötelezettség nélkül térhetnek vissza. 

 

Szlovénia: Május 31-től korlátozás nélkül beutazhatnak az EU állampolgárai.

Megosztom a FaceBook-on!

 

ONLINE BIZTOSÍTÁS

Colonade-Atlasz Assistance - SEGÉLYHÍVÓ SZÁMOK
Telefon: 06/1/460-1500
Fax 1: 06/1/460-1515
Fax 2: 06/1/460-1516

 

Nemzetközi ingyenes SEGÉLYHÍVÓ szám:
+800-1254-1354

ONLINE BIZTOSÍTÁS KÖTÉSE

REPÜLŐTÉRI PARKOLÁS

Amíg Ön utazik, autója biztonságáról folyamatos őrzés, elektronikus berendezések, kamerás figyelőrendszer gondoskodik az országban egyedüliként sérülés és lopás elleni biztosítással rendelkező Airport Hotel parkolójában. A parkoló és a terminálok között ingyenes transzfert vehet igénybe.

ONLINE FOGLALÁS