KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

A Budapest Airport közleményében azt írta, a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság minden járat minden utasát a határellenőrzési pontnál okmányellenőrzésnek, illetve a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltatójának közreműködésével kötelező testhőmérséklet-mérésnek veti alá. Felhívták a figyelmet, hogy az okmányellenőrzés a szokásosnál több időt vesz igénybe, mert előtte részletesen kikérdezik az utasokat, és felveszik az adataikat is. Az üzemeltető azt kérte, hogy az utasok töltsék ki a Budapest Airport weboldalán elérhető új karanténűrlapot, és a határellenőrzés alkalmával adják át a hatóságoknak.
 
Jelentősen csökken az államhatáron a várakozási idő, ha Ön él az előzetes kitöltés lehetőségével. Az űrlapot a Magyarország területére történő belépéskor a hatóságok érvényesítik.
 
A Budapest Airport és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság arra kéri az utasokat, hogy a beléptetési folyamat gördülékenysége érdekében utazás előtt töltsék ki ŰRLAP - TÁJÉKOZTATÁS JÁRVÁNYÜGYI MEGFIGYELÉS IDEIGLENES INTÉZKEDÉSKÉNT TÖRTÉNŐ ELRENDELÉSÉRŐL , és a határellenőrzés alkalmával adják át a jelenlévő hatósági személynek. Az utasnak kizárólag a személyes adatokra vonatkozó részt kell kitöltenie, a hatósági házi karantén kezdő időpontjára vonatkozó tájékoztatót a helyszínen a hatósági személy tölti ki. Az űrlapot a helyszínen a hatóságok érvényesítik.
 
 
 
 

A Budapest Airport a következő ajánlások betartását kéri az utasoktól induláskor és érkezéskor:

  • A saját és mások egészsége érdekében kísérő (elköszönők vagy várakozók) nélkül lépjen be a repülőtérre, minimalizálva ezzel az egyidejűleg a létesítményben, illetve annak környékén tartózkodók számát, és biztosítva az egymástól számított megfelelő távolság megtartását
  • Fontos, hogy minden utas ügyeljen az egymástól számított 1,5 méteres távolság betartására
  • Lehetőleg használjon maszkot, és vegye igénybe a kihelyezett kézfertőtlenítőket
  • A fizikai érintkezés minimalizálása érdekében az online utasfelvételt részesítsék előnyben
  • Amelyik járatnál elérhető, használják az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert
  • Továbbá azt tanácsoljuk, hogy megfelelő időben érkezzenek a repülőtérre
 
 

Megosztom a FaceBook-on!

 

ONLINE BIZTOSÍTÁS

Colonade-Atlasz Assistance - SEGÉLYHÍVÓ SZÁMOK
Telefon: 06/1/460-1500
Fax 1: 06/1/460-1515
Fax 2: 06/1/460-1516

 

Nemzetközi ingyenes SEGÉLYHÍVÓ szám:
+800-1254-1354

ONLINE BIZTOSÍTÁS KÖTÉSE

REPÜLŐTÉRI PARKOLÁS

Amíg Ön utazik, autója biztonságáról folyamatos őrzés, elektronikus berendezések, kamerás figyelőrendszer gondoskodik az országban egyedüliként sérülés és lopás elleni biztosítással rendelkező Airport Hotel parkolójában. A parkoló és a terminálok között ingyenes transzfert vehet igénybe.

ONLINE FOGLALÁS