KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

JAN
05

2021 január 15-től az induláshoz képest 72 órán belüli negativ PCR teszt kell a belépéshez. Kivételt képeznek a 11 év alatti gyermekek. A negativ teszt nem mentesít Magyarország esetében a 10 napos karanténkötelezettség alól.  A karantén leröviditése az 5. naptól újabb teszteléssel és negativ eredménnyel lehetséges. A karanténszabályok megszegése 500 GBP-s bűntetéssel járhat.. 

2021 január 1-től Nagy-Britannia vízumrendszert vezetett be. Továbbra is vízummentes a szabad idő céljából történő belépés maximum 6 hónapig uniós állampolgárok részére. belépéskor igazolni kell a látogatás célját, a látogatás tartamára megfelelő anyagi fedezetet, szállást, és a visszutazásra érvényes menetjegyet.

2021 január 1. után azoknak a magyar állampolgároknak, akik több mint hat hónapra érkeznek az Egyesült Királyságba, vagy utazásuk célja a munkavállalás, illetve tanulmányok folytatása, vízumot kell kérvényezniük a brit hatóságoknál.
A vízum pontos típusa függ a beutazás céljától és időtartamától is. A brit külügyminisztérium honlapján:  https://www.gov.uk/check-uk-visa?step-by-step-nav=d8f3c2e0-d544-4664-9616-ab71323e4d18#content, hogy milyen esetekben kell vízumot igényelniük utazásukhoz.
Ezek a változások nem vonatkoznak azokra az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárokra, akik az EUSS regisztrációs rendszer  keretében már megszerezték a letelepedett (settled) vagy előzetesen letelepedett (pre-settled) státuszt. 
 
 
 

 

Megosztom a FaceBook-on!

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!