KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

NOV
26

A Kormány a határzár lejáratának dátumát 2021 február 1-re módosította.

 
NOV
18

A vírushelyzetre tekintettel, munkatársaink home office-ból dolgoznak.  Elérhetőségeink a tavaszi záráshoz hasonlóan:

a szokásos emailcímek: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. '; document.write( '' ); document.write( addy_text96561 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

mobil telefonszám: 06 30 6826698

 

 
NOV
16

2020 nov 28-tól várhatóan a nyári menetrendig (2021 március) szombatonként új közvetlen járat indul Budapestr-Hurgada között. 2020 szeptember 1  óta  Egyiptom valamennyi repülőterére érkező utas – a 6 év alatti gyermekek kivételével – köteles 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet bemutatni. A tesztet a közvetlen járattal beutazók érkezést követően is elvégezhetik, ebben az esetben az eredmény megérkezéséig a szálláshelyen karanténba kell vonulni.

 
NOV
16

Spanyolország egy negatív PCR-tesztet kér a koronavírus-fertőzés szempontjából kockázatosnak minősített országokból érkezőktől november 23-ától. A szűrővizsgálatot az utazás előtt 72 órával kell elvégeztetnie mindenkinek akár spanyol, akár más ország állampolgára. Az akkreditált laboratóriumok leleteit spanyol és angol nyelven fogadják el papíralapon vagy elektronikus formában. A Kanári-szigetek autonóm kormánya múlt héten döntött úgy, hogy negatív PCR-tesztet kér a területére érkezőktől. Az ECDC térképén " target="_blank">Magyarország is a vörös zónában található, így a tőlünk érkezőkre is vonatkozik a negatív PCR-tesz bemutatásának kötelezettsége

 
NOV
12
Németországba nov 8-tól csak úgy lehet beutazni,
- ha az indulás előtt kitölti az utas a regisztrációs online nyomtatványt: www.einreiseanmeldung.de és magával viszi a visszaigazolásként kapott pdf nyomtatványt.
- ha 10 napra karanténba vonul a beutazó a rizikós országból (Magyarország ilyen).
Leghamarabb a karantén 5. napján lehet COVID tesztelni, ez ingyenes a 10. napig,  és ha az negativ, szabadulhat a karanténból.
 
Kivételek:
- A tranzitálás akkor mentes ettől a szabálytól, ha nem kell a tranzit területét elhagyni!   Azaz ha éjszakázni kell Németországban, akkor nem lehet tranzitálni!
-  Negativ PCR teszt birtokában az üzleti utazó, aki a rizikós országban 5 napnál kevesebbet töltött mielőtt Németországba belépne
- Negativ PCR teszt birtokában  a  közeli hozzátartozó, vagy élettárs meglátogatásáról hazatérő utas
 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!