KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

DEC
30
December 29-től a holland kormány által magas kockázatúnak ítélt országból légi, vizi, szárazföldi úton Hollandiába beutazónak a tervezett érkezést megelőző 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló igazolást kell bemutatni ahhoz, hogy felszállhasson egy Hollandiába tartó repülőgép fedélzetére.A Hollandiába érkező járatokat üzemeltető légitársaságok felelőssége, hogy a beszállás előtt ellenőrizzék, az utasok rendelkeznek-e az igazolással. Negatív teszt hiányában az utas nem szállhat fel a repülőgépre. A negatív PCR-teszt megléte a tranzitutasoknak is kötelező.
 
DEC
28
A  Törökországba légi úton belépni kívánó utasok 2020. december 28-án 00:00-órától, a tengeri/közúti határátkelőn belépni szándékozók 2020. december 30-án 00:00 órától 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kötelesek bemutatni! Ennek hiányában az általuk megadott törökországi szálláshelyen kötelesek karanténba vonulni, amelynek során a hetedik napon a török Egészségügyi Minisztérium PCR-tesztnek veti alá az utazót. Az intézkedés várhatóan 2021. március 1-ig marad érvényben.
 
A fenti rendelkezések további szigorítását jelenti, hogy egyes török légitársaságok  (pl Turkish Airlines)  2020. december 28-tól a Törökországba tartó járataikra kizárólag 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszt birtokában engedik felszállni az utasokat, Nem kell teszt a 6 év alatti gyerekeknek, illetve - amennyiben a cél ország nem követeli meg -  a tranzitáló utasoknak .
 
December 26-tól hatályos korlátozás szerint azon utasok, akik a tervezett törökországi belépésüket megelőző 10 napban Nagy-Britanniában, Dániában vagy Dél-Afrikában jártak, 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kötelesek bemutatni, majd az  általuk megadott törökországi szálláshelyen kötelesek karanténba vonulni, amelynek során a hetedik napon a török Egészségügyi Minisztérium PCR-tesztnek veti alá az utazót.
 
DEC
21

A Budapest Airport és a Universal Medical Hub együttműködésével a 2B Terminál bárki által megközelíthető érkezési szint területén PRC teszt és antigén koronavírusteszt elvégzésére alkalmas tesztelő állomás nyílt. A tesztet nem  csak utasok, bárki kérheti, időpont foglalás nélkül.  A PCR teszt ára a hatósági árnak megfelelő 19500 Ft. A PCR teszt eredménye 24-48 óra alatt, míg az antigén teszt 15-20 perc alatt készül el. Online regisztrűáció szükséges:  https://bud.umedhub.com

 
DEC
18

Menden kedves Utasunknak boldog, vírusmentes új évet kívánunk!

Ünnepi nyitvatartás

dec 24,25,26,27  zárva

dec 28,29,30 009:00 -15.00

dec 31,jan1 zárva

Munkatársaink home office-ban dolgoznak, telefon elérhetőségük: 06 30 6826698

 

 

 
DEC
17
A karácsonyi időszakban megnövekedő utasforgalom miatt december 18. és január 4. között újra megnyilt a 2A utasfelvételi csarnok  és átmenetileg a check-in pultok mind a 2A, mind a 2B Terminálon üzemelnek. Az utasbiztonsági ellenőrzés szintén mindkét oldalon, a 2A és 2B Terminálon zajlik majd.
 
Az 1. utasmóló részlegesen megnyílik a schengeni övezetből érkező utasok számára december 18 - 21. között. Az ide érkező utasok okmányellenőrzése és kötelező testhőmérséklet-mérése is itt történik, akik ezután a 2A Terminál érkezési szintjén hagyhatják el a repülőtér területét.
A korábban részben lezárt B utasmóló teljes tranzitterülete újra üzemel december 18-tól január 4-ig. Az útlevél-ellenőrző kapuk előtti csarnok és az útlevélkezelés változatlanul működik; továbbra is itt – és a 2B Terminál érkező szintjén – zajlik a nem schengeni országokból érkező utasok egészségügyi szűrése, regisztrálása és Magyarországra való beléptetése.
 
Az országba történő belépésről a vonatkozó rendeletekben meghatározott feltételek alapján a helyszínen hatósági személy hoz döntést, az okmányok ellenőrzését és az adatfelvételt a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) látja el. az ellenőrzések miatt az okmányellenőrzés a korábbinál több időt vesz igénybe.
 
 
DEC
16

Míg Mauritius, Dubai, Zanzibár - korlátozásokkal - de nyitva van a túristák előtt, addig Hollandi jan 19-ig bezárja kapuit. A bárok, éttermek október közepe óta zárva vannak, dec 15-tól csak aélelmiszerboltok, gyógyszertárak és bankok maradhatnak nyitva. 2 főnél több nem csoportosulhat, karácsony estén 3 fő lehet együtt. Bezárnak az iskolák, az üzletek, a múzeumok, a könyvesboltok, a sportcentrumok. A  kijárási tilalommal járó rendkívüli intézkedések janurár 18-ig maradnak érvényben . 

 
DEC
01

Egyiptom valamennyi repülőterére érkező utas – a 6 év alatti gyermekek kivételével – köteles 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet bemutatni. A tesztet a közvetlen járattal beutazók érkezést követően is elvégezhetik, ebben az esetben az eredmény megérkezéséig a szálláshelyen karanténba kell vonulni.

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!