KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

OKT
30

2020 december 1-ig meghosszabbította a Kormány a határzárat.

 
OKT
27

2020 október 26-án az Országgyűlés módosította a külföldről hazatérők karantén szabályait. A kihirdetés napjától a hatóság ezen esetben nem hoz formális határozatot a karantén elrendeléséről, azt a törvény erejénél fogva automatikusan meg kell kezdeni. A határellenőrzést végző rendőr felveszi a karantén helyének adatait, amennyiben rendelkeznek megfelelő eszközzel, le kell tölteni az un "karantén appot", amely segítségével a rendőrség ellenőrzi a karantén szabályok betartását. Amennyiben ilyen eszközzel nem rendelkezik a hazatérő, továbbra is marad a helyszíni ellenőrzés azzal a szigorítással, hogy ha szükséges, az ellenőrzést végző rendőrt a lakásba is be kell engedni.  A karanténszabályok megsértése miatt alkalmanként 5-150.000 Ft bírság szabható ki, a napi maximum 600.000 Ft.   A szigoritás az üzleti útról hazatérőket nem érinti. 

 
OKT
07

FRISSÍTÉS:

2020 október 15-től nem kell karanténba vonulnia a Magyarországról érkezőknek Romániában.

korábbi bejegyzés:

2020 október 7-től Magyarorszáot a "sárga" kategóriába sorolta Románia, és így belépéskor 14 napos karanténkötelezettséget ir elő a Magyarországról érkezőknek. Leghamarabb a 10. napon oldhatják fel a karanténkötelezettséget azoknak, szabadulnak, akik 7 nap tartózkodást követően  PCR tesztet végeztetnek és negativ eredményt mutatnak.

A karantán alól mentesülnek azok, akik 72 óránál rövidebb időre érkeznek Romániába, vagy azok, akiknak a belépés előtt max  48 órával elvégzett PCR tesztjük negatív, és ezt dokumentummal igazolni tudják a határon.. 

 

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!