KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

SZEP
29

Marad a határzár okt 1. után is. A V4 tagállamok polgárai, amennyiben szállásukat okt 6 előtt lefoglalták, 1 db 5 napnál nem régebbi  negativ PCR teszttel továbbra is beléphetnek Magyarországra. Hasonlóan, a V4 tagállamokban okt 6  előtt szállást foglalt magyar állampolgároknak hazatértüket követően elegendő 1 db negativ PCR tesztet bemutatni a karanténmentességhez.. 

korábbi bejegyzés:

Az alábbi kivételt ismertette Facebook oldalán a Külügyminiszter a 408/2020 Korm rendelet hatálya alól: (teljes rendeletet ld Magyarországi beutazás szabályoknál  https://www.hunair.hu/index.php/repulojegy/heti-ajanlatok/601-magyarorszagi-beutazasi-szabalyok)
 

Túrista célú utazás esetén: amennyiben szálásukat 2020 szept 1. 09.00 óra előtt lefoglalták: 

1/  csehek, szlovákok és lengyelek (V4 országok polgárai) beléphetnek Magyarországra, amennyiben rendelkeznek

- szállásfoglalással

- 5 napnál nem régebbi negativ PCR teszttel

2/ magyar állampolgárok ha Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából térnek vissza karantén kötelesek, de elegendő 1 db negativ PCR teszt a karantén feloldásának kéréséhez.

 

Megosztom a FaceBook-on!

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!