KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

AUG
30

A Wizzair sajtóközleménye szerint: "A Wizz Air ezúton tájékoztatja utasait, hogy 2020. szeptember 1-től kezdődően módosítja magyarországi menetrendjét a magyar kormány által újonnan bevezetett utazási korlátozások bejelentését követően. A magyarországi utasok nyaralóhelyekről történő hazatérése érdekében a WIZZ szeptember 1. és 6. között először kisebb mértékben csökkenti a kapacitásait a budapesti és debreceni járatokon. Ezután szeptember 7. és 30. közt egy nagyobb fokú járatcsökkentés várható, mely során csak a legkeresettebb úti célok maradnak elérhetők az utasok számára".

Azt javasoljuk, hogy aki nem utazik, várja meg az utolsó pillanatot, mert ha törlik a járatát, a kifizetett összeg visszajár. Ha saját elhatározásból kér törlést, törlési díjat számol fel a légitársaság, ez irányonként kb 22000 Ft (oda -vissza 44000 Ft), azaz előfordulhat, hogy több, mint amit kifizetett.

A törlések egyenlőre szeptemberre vonatkoznak, októberre még nem. Szeptember 7 után közlekedő járatok:

Budapestről
Málta és Lárnaka  / heti 1 járat
Stockholm, Párizs, Brüsszel, Bázel, Milánó, Athén, Dortmund, Berlin / heti 2 járat
Eindhoven / heti 5 járat
London Luton / heti 7 járat
 
Debrecenből
London Luton / heti 2 járat
 
 
 
AUG
28

2020.szeptember 1-től  új szabályok lépnek életbe a Magyarországra  való beutazáskor:

1/ Magyar állampolgár beléphet Magyarország területére, de 2 hetes hatósági karanténba kell vonulnia, vagy 2 db 48 órás különbséggel elvégzett negativ PCR teszt birtokában kérheti a karantén feloldását. A tesztet saját költségre kell elvégeztetni.

2./ Külföldi állampolgár nem léphet be Magyarországra.

A kivételekről Kormány Rendelet határoz, amely még nem jelent meg.. 

 

 
AUG
25

Az Eurowings díj ellenében lehetőséget biztosít az utasoknak, hogy  a mellettük lévő középső széket szabadon tartsák.  A szolgáltatást jelenleg a légitársaság call centerén (+49 180 6 320 320) keresztül lehet foglalni, de rövidesen elérhetővé teszik a online is. Az ára: 18 EUR járatonként. A Bizz fare tartalmazza eleve a szolgáltatást. 

 
AUG
24

Amszterdam Schipol repülőtéren az európai minimum csatlakozási idő 40 perc, még a transzatlanti 50 perc. Ez csak tökéletes körülmények között teljesíthető. A világon először, automata boxoknál be lehet scannelni a beszállókártyát és ha a rendszer "rövid" csatlakozást észlel kiprinteli a "short connection pass"-t (rövid csatlakozás kártyát), amely segitségével az utasok soronkívüli továbbjutást élveznek.  

 
AUG
18

2020 szeptember 30-ig köthető az a betegség baleset poggyászbiztosítás, amely meghatározott feltételek között kiterjed arra az esetre, ha az utas külföldön karanténba kényszerül:

COVID-19 záradék szolgáltatásai a betegség baleset poggyászbiztositás szokásos szolgátatásain felül:

Ha egy ország vagy régió, összefüggésben a COVID-19 járvánnyal, a kiutazás után,      a kint tartózkodás alatt kerül fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium által publikált, „Fokozott biztonsági kockázatot” jelentő országok listájára, és a helyi hatóságok a külföldi állampolgárokat az ország elhagyására utasítják, akkor a biztosított idő előtti hazautazásának indokolt és igazolt többletköltségeit a Biztosító 400.000 Ft-os összeghatárig megtéríti. A Biztosító a szervezést, költségvállalást ezekben a helyzetekben nem tudja garantálni.

Ha a kint tartózkodás alatt az adott helyen az erre jogosított hatóság karanténintézkedést vagy területi (pl. városi, tartományi) lezárást vezet be, akkor az emiatt felmerülő többletköltségeket a biztosító megtéríti. A szolgáltatás mértéke a biztosított indokolt és igazolt többletköltsége, de maximum 300.000 Ft. A Biztosító a szervezést, költségvállalást ezekben a helyzetekben nem tudja garantálni.

Ha a biztosított COVID-19 fertőzésből adódó megbetegedése vagy hatósági karanténba kerülése a szerződéskötés után, de az elutazás előtt történik meg, akkor a biztosító megtéríti az út lemondásával, máshonnan meg nem térülő indokolt és igazolt szállás és utazási költséget, maximum 300.000 Ft összeghatárig.

A „COVID-19 záradék”  minden Aegon Exclusive csomagnak díjmentesen a része! Kérje ajánlatunkkat az irodában emailen ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )  vagy telefonon (361-4291050)!

 
AUG
06

Spanyolországot augusztus 8-tól zöldből sárga kategóriájú országok közé sorolta át a tisztifőorvos. A rendelet augusztus 6-án lép hatályba. Augusztus 8-tól a Spanyolországból Magyarországra belépők 14 nap hatósági karanténra kötelesek. A karantén kiváltható 2 db PCR teszt igazolásának bemutatásával a határon, amelyet a belépéstől számitott nem régebben, mint 5 nap 48 órás különbséggel végeztek el, vagy az érkezést követően 2 db önköltséges negativ COVID19 teszttel. az első negatív tesztet követően kérelmezhető a karantén megszűntetése, de a 2. teszt is kötelező.   

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!